Mindre gift i köket – del 2

Mindre gift i köket – del 2

Här kommer nu ett till inlägg om hur man kan minska gifterna i köket. Tänkte visa några av de redskap jag har som är snälla och kemikaliefria. Vi börjar med de rostfria:

DSC_0165 (800x511)

Tyvärr var osthyveln helt kass, men chansa kan man ju alltid. Snygg är den ju i alla fall och eftersom den kostade ca 2 kr var det ingen större förlust… Det mesta är loppisfynd, och jag skulle tro att stekspaden till höger som är nyköpt kostade nästan lika mycket som allt annat ihop. Och uppläggningsslevar kan man ju inte få för många av – eller hur?

Vidare till ett litet urval av våra träredskap:
DSC_0171 (800x618)

Ja, finns inte så mycket mer att säga än att träredskap också är kanon! Vad har ni för favoritredskap i köket? Mina är träslevarna, stekspadarna och tängerna.

5 Comments

 1. bara anna skriver:

  Jag måste helt klart ta i tu med mina redskap i köket, det ser jag. Men som tur är är ju såna ofta billiga på loppis.
  Må så gott!

  • annieelise skriver:

   Ja, om man letar noga och har lite tur kan man göra riktiga fynd! Dock har jag en del plast kvar, som pastasleven.. Men den ska bytas ut snarast! Ha det fint du med :)

 2. Matilda skriver:

  Jag måste också börja se över det där… Plast och teflonpannor finns ännu kvar. Men jag har börjat att använda träredskapen betydligt mer så snart åker nog plasten i alla fall.

 3. Jenny skriver:

  Hej, fråga blir inte trä redskap ohygieniskt? Bakterier? Vad gör man ren dem med???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *