Boktips – Självhushållning på Djupadal

Boktips – Självhushållning på Djupadal

Som den romantiske man jag har fick jag en fin present på vår förlovningsdag i lördags. Han hade nämligen köpt “Självhushållning på Djupadal”, som visade sig vara en fullträff för oss båda! Det är en välskriven bok med fina illustrationer, bilder och informativa texter som verkligen inspirerar till odling och djurhållning i många olika former – helt enkelt en väg till självhushållning. För vem som helst som har en gnutta intresse för att kunna odla sin egna mat passar denna bok perfekt. Och för er som inte har det – läs den ni med om än bara för den fina layouten och bilderna.

Något som dock är lite frustrerande är att de bor nere i Skåne med bättre klimat, har ett stort vackert växthus och har kommit så långt i alla processer som vi endast är inne och nosar på. Då får jag försöka påminna mig om att de har bott på deras gård sedan 1996, att zon 4-5 också går att odla i och att växthus går att bygga… Ger hopp och sporrar till ännu fler framtidsplaner!

DSC_0331 (800x666)

5 Comments

 1. JennyÅ skriver:

  Hej! Jag hittade till din blogg för en liten tid sedan efter tips av BaraAnna. Och jag uppskattar den för ungefär samma saker som gör att jag uppskattar Mandelmans härliga bok: Skön atmosfär och handfasta tips!
  Kram!

 2. Älskar den boken! Och håller med, man får påminna sig själv om att ta ett steg i taget när man läser den… Själv började jag fundera på när vi skulle kunna skaffa oss några kor (!) vilket troligtvis är aldrig, haha. Drömma kan man.

  • annieelise skriver:

   Haha, ja jag blev också lite sugen på kor i smyg. Även om vi många gånger sagt att vi inte ska skaffa kor + att min man är mjölkallergiker. Ändå vore det fint att få kärna sitt egna smör! ;)

 3. […] liv och rörelse, färg och form, frukt och grönsaker. Gustav och Marie Mandelmanns bok – Självhushållning på Djupadal, har jag redan skrivit om här. Det var kul att få se allt i verkligheten, när man följt deras arbete med trädgården genom […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *