Granskottssirap och den där gröna nyansen

Granskottssirap och den där gröna nyansen

Igår gick jag en sväng i skogen. Plockade lite björklöv och harsyra, sånt man gör en ledig förmiddag ni vet. Sen stod jag i en solstrimma, lyssnade på fåglarnas småprat och vilade ögonen på en gran. Fridfullt! Där kom jag på att jag självklart måste göra granskottssirap, på de där ljust gröna små skotten som pyntar de mörkgröna grankvistarna. Jag plockade ca två deciliter skott, vilket visade sig vara perfekt för detta fina recept som jag följde.

2 dl granskott blandas med 2 dl strösocker i en glasburk, ställs i ett soligt fönster och där får det sedan stå en lång stund. Sen är det bara att skaka om burken en gång om dagen och vänta. Efter ungefär en månad är det hela klart, bara att sila av granskotten!

Jag har aldrig smakat, men visst låter det gott?! Att det också ska ha en positiv effekt för att dämpa hosta gör ju absolut ingenting. Eftersom jag inte hann ta kort på burken igår får ni en dag 2 bild:

DSC_0375 (800x660)

Inte lika gröna som igår, lite mer färglösa helt enkelt. För att illustrera granskottsgrön färg tänker jag mig blåbärsris-grön och lönn-på-våren-grön. Nedan ser ni det sistnämnda.

DSC_0389 (800x695)

1 Comment

  1. […] och klar. För att se hur jag gjorde innan jag satte burken på brädet går det att läsa i det här inlägget! Sirapen blev väldigt söt med en mild smak av skog – på ett bra sätt! I botten fanns det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *