Gamla fönster och el-rör

Gamla fönster och el-rör

Vi har sett att det stått ett gäng gamla fönster ståendes i vårt garage och tänkt att de skulle vara perfekta till våra djupbäddar. Fönsterna kanske var tänkta till annat, de var ju trots allt inte våra.. Men, som snäll hyresvärd vi har fick vi allihop, de stod ju ändå bara där och skräpade. Vinna och fula är de, men inte bryr sig gurkorna, squashen och eventuellt någon prydnadspumpa (lätt att blanda ihop det visst) om det inte! Nu får äntligen våra små plantor, efter hagelstormar, åskregn och ständig blåst, lite lugn och ro under glaset för att förhoppningsvis kunna växa till sig lite.

DSC_0668 (800x587)

Sedan fick vi av en snäll elektriker-vän några el-rör som var över från ett bygge. De skulle ändå slängas, men blev istället perfekta för de fiberdukarna vi har. Nu får morötterna, haverrötterna, palsternackorna och kålen lite luftrum och värme de med, utan att behöva mosas vid ett ösregn. Att montera tunneln är riktigt enkelt. Det är bara att göra hål på varje sida med ett spett, sätta ner rören och bända över dem lite försiktigt och sticka ner dem i motsvarande hål på andra sidan. Därefter på med fiberduken och försegla med ett gäng lagom stora stenar. Klart!

DSC_0660 (800x593)

DSC_0673 (800x536)

Nu är vi på banan igen och det känns så skönt!

1 Comment

  1. JennyÅ skriver:

    Och det ser ut som att vi gör likadant för att komma ihåg växtesorterna som såtts: Stoppa ner fröpåsen i jorden :) Enkelt och bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *