Ansiktsmask med styvmorsviol

Igår eftermiddags tog jag mig tid att lyxa till det med en dusch. Ja, med ansiktsmask och sådär ni vet, sånt man aldrig annars tar sig för. Jag blev nämligen inspirerad av Evelinas spännande ansiktsmask med styvmorsviol! Efter två omgångar med plockade blommor som hunnit vissna blev det äntligen av.

DSC_0572 (800x751)

Det blev lite geggigt och kletigt, kanske något svårt att få den på plats. Men – det var det värt! Huden känns ren och balanserad efteråt, bra helt enkelt. Om du hittar lite styvmorsvioler hos grannen (som jag) eller till och med har egna – då tycker jag du ska testa den här masken! Läs mer om dess fördelar inlägget från Evelinas Ekologiska som jag länkat ovan.

Jag gjorde som Evelina – nämligen såhär:

Blanda 1 ½ msk havregryn med 2 ½ – 3 msk hett vatten. När det svalnat lite och grötat till sig så blanda i finhackade styvmorsvioler, 3-4 stycken, tillsammans med 3/4 tsk kokosolja. (Egentligen ska man nog mixa det lite för att få en jämnare konsistens men det gick även utan att göra det.) Kleta på rengjort ansikte, gärna i duschen, skölj av efter ca 10-15 minuter.

DSC_0753 (800x605)

DSC_0775 (800x590)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *