En knäckig och god rabarberpaj

En knäckig och god rabarberpaj

Visst är det något särskilt med rabarberpaj? Tror det beror på att det är säsongens första bärpaj då man kan skörda direkt från trädgården. Syrligt och friskt som bryter av den söta pajdegen. Just en sådan paj tänkte jag dela med mig av nu! Den är väldigt enkel och god men inte är sådär nyttig.. Men ibland vill man ju bara ha det så. Så för alla er (inklusive mig själv), här kommer ett recept på en supergod rabarberpaj som dessutom mina kollegor bad receptet om när jag bjöd på den igår. Det tycker i alla fall jag är ett bra omdöme!

DSC_0645 (800x651)

Ingredienserna till pajdegen:
150 g smör/margarin/mjölkfritt margarin
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde/havregrädde
1/2 tsk bakpulver

Fyll botten på en pajform med några stjälkar rabarber hackade i bitar. (Det går såklart att använda annat än rabarber, men det är godast att göra pajen med syrliga bär och frukter, eftersom själva degen är väldigt söt.) Pudra ev lite potatismjöl över för att binda vätskan, men mer socker på rabarberna än det som finns i smeten behövs inte! Lovar sockerkick ändå.

Smält smöret i en medelstor gryta, dra av grytan från plattan och tillsätt sedan de övriga ingredienserna där i och blanda ihop. Bred över smeten på rabarberna och jämna till. Grädda i ugnen på 175 grader tills ytan fått lite färg, lite drygt 25 min. Låt pajen svalna något och avnjut sedan med vaniljsås eller glass! Den är dessutom nästan ännu godare kall dagen efter…

DSC_0643 (800x539)Cred till svärmor eftersom receptet kommer från henne! 

1 Comment

  1. […] uppvakta med. Såhär i rabarbertider är en god rabarberpaj perfekt som efterrätt eller gofika. Här hittar du min favorit, ett väl beprövat recept från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *