En utedag

Idag har vi haft en heldag ute i trädgården, det är så skönt att få saker gjorda som man tänkt göra länge, samtidigt som vi får tid tillsammans för att umgås. Vädret har varit växlande. Ena stunden har det varit outhärdligt (nästan i alla fall) med knott, sen kom en regnskur och däremellan har det varit mulet och lite blåsigt. Nu när vi gick in för kvällen kom solen…

Men först blir det bilder på vårt äppelträd som jag fick i morgongåva av Tomas. Äntligen har det fått lite omsorg, efter nästan ett år. För att få en finare form samt bättre trädkrona har vi nu satt tyngder på vissa av grenarna för att kunna styra dem. Tomas hittade en gammal mattbit och klippte remsor av den. Sedan häftade han fast lagom stora stenar på dem och därefter fäste han tyngderna på grenarna. Det är viktigt att man har en ganska bred remsa som stenarna hänger i så att inte de skaver eller skadar grenarna. För att få ett rakt och fint träd fäste vi också några mattremsor i tre störar och rätade upp det något. Såklart är det viktigt att hålla lite koll på grenarna. Till exempel hade vi först två stenar på en gren, men efter ett tag var den så böjd så vi trodde den var av. Som tur var inte så fallet! Nu hoppas vi på att få ett fint träd och mycket frukt. Kanske inte i år, men många år framöver!

DSC_0188 (568x800)

DSC_0192 (800x620)

Vi har också fixat klart våra två blomrabatter på framsidan av huset. Sedan har vi rensat massa ogräs på flera olika ställen. Inte så roligt tänker kanske du, nja men med rätt sällskap och bra väder blir det inte så tråkigt ändå! Sedan när man ser hur fint resultatet blev kan man ju inte vara annat än nöjd!

DSC_0232 (800x536)

Här i tunneln är det tre rader morötter, två rader palsternacka och en rad haverrot, ser lovande ut!

 

 

3 Comments

  1. Matilda skriver:

    Först tittade jag bara på bilderna och tänkte “stenar var ju lite udda att hänga i träden”. Tur jag läste inlägget också så att jag fick lära mig något nytt. :)
    Låter som att ni haft en härlig helg

  2. […] sätta växtstöd till trädet men det kommer behövas då det blåser en hel del på platsen. Här kan ni se hur vi gjorde med trädet jag fick i morgongåva för snart två år sedan. Ja, som ni […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *