Kanderade violer

Kanderade violer

DSC_0244 (690x800)

Finns det någon godare doft än doftvioler? Tror nästan inte det.. Därför har vi nu två plantor i vårt kryddland, endast vita, men blå ska vi köpa så snart vi får tillfälle. Att fixa sina egna kanderade violer må inte vara så svårt eller så värst tidsödande, däremot kanske lite pilligt. Här kommer en beskrivning på hur vi gjorde här hemma. Det enda som behövs är:

Doftvioler/vanliga violer
Äggvita
Floursocker

Börja med att vispa upp äggvitan lite lätt, förbered sedan floursockret genom att pudra det på en tallrik med hjälp av en sil.

DSC_0621 (800x645)

Violerna klipper man av stjälkarna på, sedan doppas de i äggvitan och sen i floursockret.

DSC_0628 (800x688)

Ta gärna hjälp av en pincett eller liknande så blir det lättare att få blommorna fina. Man kan också pudra sockret direkt på också. Ja, ni lär märka vad som blir smidigast.

DSC_0630 (800x583)

Var noga med formen på blommorna, det var inte vi i början men efter ett tag fick vi in snitsen. Lägg sedan upp violerna på ett bakplåtspapper i fönstret för att låta dem torka, någon dag eller mer. Det går bra att förvara dem i en tätslutande burk. Sen är det bara att ta fram till festliga tillfällen och då man vill piffa till tårtan lite extra!

DSC_0744 (800x613)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *