Vårt kryddland

Vårt kryddland

Sedan tidigt i våras började vi, ja mest Tomas, med att bygga på vårt kryddland, eller kryddkulle som det egentligen är. Det är inte särskilt svårt att bygga en själv. Börja med att samla grenar och ris, och bygg på med grästuvor till en passande form med några terrasser. Då ser det ut såhär:

DSC_0002 (800x573)

Sen behövs ett lager med planteringsjord därefter är det bara att vara kreativ och leta rätt på lite snygga trasiga keramikkrukor eller andra detaljer, grenar och stenar. Det senare löste sig smidigt för oss eftersom grannen/hyresvärden kom med en stor fin sten i traktorskopan precis när vi behövde en. Då han inte har så stort nöje av sten i sina åkrar blev både han och vi glada när vi kunde ta hand om stenen!

Med det viktigaste av allt, kryddorna såklart, blir högen komplett. Kryddor som vi har i nuläget är; rysk dragon, oregano, isop, citronmeliss. luftlök, rosmarin, pepparrot, gräslök, persilja, tre olika myntor, timjan, doftviol och libbsticka (med reservation för att jag glömt något). Men landet utökas allt eftersom. Förhoppningsvis kommer vår lilla kulle bli helt grön full med härliga kryddor framöver!

DSC_0274 (800x536)

DSC_0273 (800x589)

1 Comment

  1. […] en tunnel av fiberduk. Det visade sig vara effektivt och grödorna växte som bara den där under..Kryddkullen växte fram med hjälp av grenar och stenar med matjord överst. Kryddorna trivdes och vi har […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *