Sheasmör

Tänkte tipsa om sheasmör som jag verkligen tycker är en kanonprodukt! Det krämiga smöret har en lätt kakaodoft som smälter på huden, tas sakta upp och är svagt inflammations- och infektionshämmande. Det är skyddande och fuktgivande med essentiella vitaminer så som vitamin A, E och F. Därför ger sheasmöret bland annat ett bra skydd mot väder och vind, mot torra och spruckna fötter, narig och fnöskig hud, torrt hår, solsveda och eksemhud. Det är också en bra produkt att ha i egengjorda krämer och salvor då det ger en fastare konsistens. Mina torra fötter och lite nariga händer gillar det särskilt och eftersom jag har vid nattduksbordet så jag kommer ihåg att smörja dem innan jag hinner somna (vilket kan ske väldigt snabbt ibland). Sommartorra ben blir riktigt mjuka och fina med!

Sheasmör utvinns ur sheaträdets frukter där fettet kallpressas ur nöten, en helt ren produkt! Trädet växer främst i Afrika och ger kvinnokooperativ försörjning i annars fattiga områden. Därför är det extra viktigt att köpa ekologiskt och rättvisemärkt smör. Nu är mitt endast ekologisk, vilket även det i vissa fall stödjer kvinnokooperativ, men nästa gång ska jag hitta ett som även är det sistnämnda. Visst blir ni sugna på att testa?!

DSC_0301 (800x647)

2 Comments

  1. Hanna skriver:

    Ja verkligen! Var köper du ditt sheasmör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *