Handduk och disktrasa i lin (och studenten!)

Handduk och disktrasa i lin (och studenten!)

För ett tag sedan visade jag mina fina lingarn, som jag lovade en uppföljning med. Här kommer den! Det blev nämligen en disktrasa av ena nystanet och det andra är än så länge orört. Lin eller linne är ett fantastiskt material som har en lång historia då det hittats fynd i Egypten så långt tillbaks som 5000 f. Kr.

DSC_0306 (800x536)

Linne har en hög uppsugningsförmåga och lämpar sig då till både disktrasor och handdukar. Disktrasan blir långt mycket mer hållbar än en vanlig disktrasa, och ju mer man tvättar den, ju bättre blir den – perfekt! För ca ett år sedan hittade jag också linnehanddukar som egentligen var ämnade som drag i sjuksängar under andra världskriget, men som blivit kvar på lager som sedan hittats långt efter kriget slutat. De såldes nu ut på en “alltialloaffär” som jag och mamma hittade av en slump. Dessa hellinnehanddukar är perfekta till framförallt håret, då de är mjuka och inte trasslar till lika mycket som frottéhanddukar. Ett fint fynd helt enkelt! Håll utkik på loppisar och på vinden efter fina linnehanddukar – tips!

DSC_0281 (570x800)

Jag måste bara skriva om gårdagens händelse också. Jag kan nämligen inte inte skriva om att Elin, min fina syster, tog studenten igår! En del ösregn, mycket glädje, vänner, släkt och frihet. En fin och härlig dag helt enkelt. Så glada för hennes skull är vi här med Elin, jag och broder David!

DSC_0371 (800x690)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *