Bytt bytt kommer inte igen?

Bytt bytt kommer inte igen?

Nja, stämmer inte riktigt. Inte för vår vitkål i alla fall! Vi sådde nämligen det och planterade om de flesta plantor. Några blev dock över och blev stående i sin bytta, de fick min mamma, som planterade ut dem direkt i landet utan att skola om dem. Våra plantor växte knappt något efter omskolningen, stod stilla helt enkelt. Vi planterade ut dem, men utan vidare resultat. I mammas land däremot hade de små plantorna växt rejält, och gick inte att jämföra alls med våra halvdöda. Men eftersom min kära mor menade att hennes bara var en bonus från oss så fick vi tillbaks lite av vår “gamla” vitkål igen! Snällt värre. Nu har våra egna repat sig lite, men kan ju som sagt inte jämföras med mammas, som ni ser.

DSC_0455 (800x655)

En lärdom av detta, som vi sedan också läste oss till, är att vitkålens rötter kan bli för stressade av omskolning. Det bästa är alltså att plantera ut de små plantorna direkt för att få stora och välväxande plantor. Tur att det går att lära sig av sina misstag!

2 Comments

  1. JennyÅ skriver:

    Ja, det är nästan alltid spännande med odling :) man vet liksom aldrig riktigt hur det ska gå eller ens varför det blir som det blir. Kanske därför man blur så stolt när man lägger upp sina egenodlade grönsaker på tallriken…
    Kram!

    • annieelise skriver:

      Ja, man måste ha kunskap, erfarenhet och en ganska stor gnutta tur med omständigheterna när det gäller odling :) Är så inspirerande att lära sig allt eftersom, även om det är frustrerande ibland ;) Skörden blir verkligen obetalbar, absolut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *