Rabarberkompott med citron

Rabarberkompott med citron

Rabarberkompotten som jag och Tomas gjorde efter saftandet för någon vecka sedan kräver ett eget inlägg tycker jag, så god och smakrik som den blev! Idag testade jag att toppa vaniljglass med kompotten och några färska basilikablad. Oj vad gott! Sen har jag också ätit morgongröten med den på också. Något som står på tur att testat, som jag tror kommer bli riktigt gott, är att använda kompotten till en rulltårta. Sötsyrlig citron och rabarber i sockrig rulltårta med en klick grädde. Låter som en blivande favorit tycker jag! Missa inte receptet på både saften och kompotten, det finns HÄR.

Förresten, visste ni att basilika och glass är väldans gott ihop? Mixa bara en halvmjuk liter glass med bladen från en kruka basilika i mixer eller med mixerstav. Frys in igen och ät sedan med färska eller tinade jordgubbar – förvånansvärt gott! Testa dessa två goda glasstips såhär i sommarlov- och midsommartider. Glass och sommarkänslor går det inte att få för mycket av…

DSC_0528 (800x536)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *