Glad midsommar!

Glad midsommar!

Vill bara önska er en glad midsommar! Här blommar nu de vackra pionerna, solen lyser och snart ska vi iväg på firande hos fina vänner. Vi fick i uppdrag att ta med potatisen och sillen till lunchen. Tyvärr (!) är inte vår egen potatis skördeklar, så fick bli att köpa istället. 1 öre/kg kostade de – galet egentligen. Det lönar sig aldrig rent ekonomiskt att odla sin egen färskpotatis, men miljömässigt och smakmässigt gör det såklart det! Att slippa den hårt besprutade potatisen är guld värt om man har möjligheten, helt klart. Fick bli ett undantag idag, men alla andra dagar på detta år kommer vi vara självförsörjande på potatis och det känns så bra!

På tal om midsommar, läste jag förresten en artikel på Expressen av Marcus Birro. Om att barn inte undgår om du dricker, om att alkoholbranschen omsätter ca 3 miljoner kr varje dag på att göra reklam och om att spriten avhumaniserar. En väldigt tråkig sanning som är aktuell i dessa dagar och som behöver uppmärksammas. Läs den här – han är läsvärd som vanligt!

Nu önskar jag er en fridfull, varm och skön midsommarafton, kram på er!

DSC_0019 (800x618)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *