Det där jobbet

Det där jobbet

Efter en helg och måndag full med jobb så pustar jag ut i soffan. Att jobba på äldreboende och i hemtjänsten innebär inte bara att hjälpa äldre i och ur sängen, eller vad nu är man först tänker på. Nej, så mycket mer. På en dag kan man bland annat få vara vårdbiträde, tvätterska, duschare, matutdelare, städerska, inhandlare, psykolog, grötkokare, restaurangbiträde, planerare och inte minst vän.

Varierande, ibland tungt och påfrestande, men oftast fyllt med tacksamhet. Att få göra vardagen bra för människor som har levt ett helt liv och att göra det värdigt i slutskedet – känns väldigt bra och fint. Något som många fler borde få erfarenhet av! När man ser det så får ens jobb en annan betydelse än vad det kanske ser ut som på ytan. Något som man emellanåt måste påminna sig om. En av dagens ljusglimtar är helt klart då jag fick en puss på handen och många lovord, endast för att ha hämtat en “foderlista” (enligt honom själv, såklart menade han en matsedel) för veckan in till mannen i hans lägenhet. De stressiga och tuffa stunderna glöms lätt bort när man får vara med om såna här ljusglimtar!

Lite tankar såhär en trött måndagskväll från en som jobbat sig trött i ben och huvud, men som ändå trivs med sitt jobb. Bilden nedan är full av glädje på fina människor, som nu tyvärr är fult redigerad. En bild från den bästa dagen, då vi tog en sväng förbi jobbet för att hälsa på. Några pratar till och med om det än!

FOT_6709 (800x549)
Foto: Björn Foto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *