Nu är granskottsirapen klar!

Nu är granskottsirapen klar!

Efter lite mer än en månad på fönsterbrädet är nu sirapen upphälld och klar. För att se hur jag gjorde innan jag satte burken på brädet går det att läsa i det här inlägget! Sirapen blev väldigt söt med en mild smak av skog – på ett bra sätt! I botten fanns det kvar lite socker som inte löst sig än, så jag silade först bort den färdiga sirapen och hällde upp den på burk. Därefter kokade jag upp det olösta sockret och granskotten med en skvätt vatten och lite till socker i ca en kvart, för att få ut så mycket som möjlig av det. Återstår att se om den blev för rinnig, om så är fallet är det bara att koka om den lite längre! Jag utgick efter Karolines recept på Det gröna skafferiet.

Som ni ser blev den första silningen bara en liten burk av de ca två deciliter granskotten. Sirapen ska få söta te, glass och testas som hostmedicin. Tror faktiskt det inte är för sent att plocka granskott än (i alla fall inte här), om man plockar på små granar. Det finns alltså chans att testa om ni blir sugna, och gör en dubbel sats när ni ändå är igång!

DSC_0228 (536x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *