Primörerna

Just nu frossar vi i primörer – så vackra grödor och så fruktansvärt gott! Vi har fullt upp med att ta till vara på allt som växer och frodas i landet. Vi förväller, fryser in, lägger in och framför allt äter. Sallat, potatis, rödbeta, palsternacka, morot, gurka, zucchini, broccoli och sockerärtor är lite av det. En fröjd för både öga och gom! Önskar att alla skulle få uppleva den glädje det är att alldeles med egen kraft få så och sedan skörda sin egna mat. Det är något visst med det, en nästan obeskrivlig känsla som måste upplevas för att kunna bli greppbar. Det är faktiskt ganska egendomligt att det inte är fler som sysslar med ett sådant fruktsamt nöje.

DSC_0646 (800x569) DSC_0551 (800x640) DSC_0578 (800x739)DSC_0643 (800x603)

4 Comments

 1. Matilda skriver:

  Själv är jag inte riktigt framme vid att odla eget, men i helgen besökte jag en eko-odling som hade självplock. Det passade mig finfint och det var betydligt trevligare än att gå i mataffären :) Gott var det också. Nu önskar jag bara att jag hade plockat ännu mer squash. Får nog fara dit igen!

 2. Elin skriver:

  Såå härliga bilder! Ser väldigt gott ut!! :)

 3. Anna Nilsson skriver:

  Ååå va fint! Jag är så där lagom avundsjuk ;)
  Njut av skörden och hälsa Tomas!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *