Mandelmanns trädgårdar

Jag och Tomas spenderade första delen av förra veckan tillsammans med 1000 tonåringar och ledare på Gullbrannagården utanför Halmstad. Ett fantastiskt läger som kort sagt gjorde många och fina avtryck hos oss. Många möten med fina människor och med Gud, såklart. Tonårsläger när det är som bäst!

Efter intensiva dagar på lägret åkte vi ännu mer söderut, tog en sväng om Ängelholm och sedan landade vi i Österlen. Ett av målen var Mandelmanns Trädgårdar. En gård full av liv och rörelse, färg och form, frukt och grönsaker. Gustav och Marie Mandelmanns bok – Självhushållning på Djupadal, har jag redan skrivit om här. Det var kul att få se allt i verkligheten, när man följt deras arbete med trädgården genom boken. Och om boken gav inspiration till fortsatt odling och mot att bli än mer självhushållande gav verkligheten mångdubbelt! Som ni säkert förstår rekommenderar jag ett besök. För att smaka deras ekologiska bakverk eller trädgårdstallriken, för att köpa något i gårdsbutiken eller för att få en skön upplevelse.

DSC_0656 (800x543)

Vi började besöket med att äta lunch. God och mättande Trädgårds tallrik med fjälloumi.

DSC_0721 (536x800)

DSC_0732 (800x574)

DSC_0723 (800x636)

Sedan gick vi runt på gården och i trädgården. Tänk om man ens hade en sådan vacker äppelbåge…

DSC_0659 (800x588)

DSC_0688 (617x800)

Herr eller fru Linderöd tog sig en middagsvila mitt i lerbadet. Det verkade som det gick att andas genom all lera i alla fall!

DSC_0718 (800x608)

Avslutningsvis besökte vi butiken. Eftersom vi inte har så värst stort (inget) behov av att köpa squasch eller andra grönsaker för den delen heller köpte vi bara en burk med syltade pärkonkvitten. Sådant vi inte får möjlighet att kunna skörda här uppe i “Norrland”/Småländska höglandet. Tack för inspiration och ett fint besök Mandelmanns!

2 Comments

  1. JennyÅ skriver:

    Har också Mandelmanns bok och skulle gärna besöka gården. Så bra att ge en semestervecka till ungdomarna på lägret!
    Kram,
    Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *