Torka mynta

Mynta har en benägenhet att sprida sig som ogräs och det stämmer även för de myntor vi har här hemma. För att kunna spara de smakrika bladen till den mörka vintern klipper jag buketter av myntakvistar och häger dem upp och ned i köket. När bladen torkat ordentligt tar jag helt enkelt ner buketten och repar försiktigt av bladen som sedan läggs i en mörk burk.

DSC_0883 (549x800)

Efter att ha fyllt min vanliga myntaburk har jag nu säkrat mitt mynta-te behov för det närmsta året! Det måste vara det smidigaste teet att göra själv ändå. Bara att lägga 2-4 blad i koppen och slå på varmt vatten över. Tillsammans med en klick honung, lite citronsaft och några skivor ingefära blir det en perfekt dryck till kyliga höst och vinterdagar som dessutom är bra mot förkylningar.

Såklart går det ju ypperligt att dricka myntate även på sommaren, vilket jag mer än gärna gör. Så uppfriskande och gott! Testa också gärna att baka med mynta – i kladdkakan eller i sockerkakan till exempel. Min favorit är helt klart chokladmyntan – tänk er en Aftereight-kladdkaka. Mums! Här nedanför har jag plockat en bukett med Maroccansk mynta. Den doftar starkt, friskt och grönt. Nu ska även den få komma på tork. Ser ni förresten salladsberget i skottkärran i bakgrunden? Jo, hann inte riktigt äta upp all sallad innan den blev för gammal. Nu ska den grävas ner i potatislandet och bli mull.

DSC_0894 (635x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *