En solig kväll

Äntligen sken solen hos oss i kväll. Regnet öste ner när jag tog upp löken, men upp skulle den! Som tur var gick det över ganska snabbt och nu hänger den fint utmed ladans vägg, där den får hänga ett tag och torka innan den läggs på tidningspapper och sen i korg. Vår egna tillfälliga lökinstallation.

DSC_0910 (800x536)

Det är fint att gå runt med kameran hemma, att se de små detaljerna och föreviga dem. Under min runda såg jag något rött skymta mellan hösthallonen. Det första hallonet. Smakade ljuvligt! Äpplena börjar också skifta i rödgula toner, vilket påminner mig om någon burk med äppelmos som ligger glömt i frysen sen i fjol. Det börjar bli dags att göra åt det gamla innan det fylls på nytt…

DSC_0899 (584x800)

DSC_0897 (800x594)

Avslutningsvis har vi lite kål, ljuvligt grön. Vet att det låter fånigt men visst blir man lite fascinerad av hur så många blad kan bilda ett helt kålhuvud? Vackert är det i vilket fall om helst.

DSC_0906 (800x626)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *