En vecka hemma + lite bondbönor

Den här veckan har jag semester, från jobbet vill tilläggas. Hemma skördar vi grönsaker, nässlor, örter, plockar svamp och lingon. Småpratar med kaninerna och grannen, beklagar oss över diskberget och planerar nästa års sådder och nya djupbäddar.Tänk om man bara fick vara hemma och sysselsätta sig med allt sådant här hela dagarna!

DSC_0080 (536x800)

Idag skördade jag bland annat lite (!) av bondbönorna, som är en ny bekantskap för mig. Testade igår att göra bönröra med förvällda mosade bönor, olivolja, lite citronsaft, salt och peppar. Supergod röra som är ett perfekt tillbehör till mat eller att ha på smörgåsen. Mättande, nyttigt och framförallt klimatsmart!

DSC_0088 (612x800)

DSC_0094 (663x800)

Förvällda och skalade bönor som väntar på att bli infrysta. Ett bra alternativ till kikärtor eller andra baljväxter, känns extra fint att de slipper fraktas mer än några tiotal meter innan de slängs i grytan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *