Nässlor som vinterfoder

Min mamma har berättat att när min mormor flyttade till min morfars gård fanns det inga eller väldigt lite nässlor där. Av någon anledning saknade mormor nässlorna så hon planterade helt sonika in lite, och sedan dess har det inte varit nässelbrist i Trulsabo. Man kan tycka att mormor var lite galen när hon gjorde så, för hur hatad är inte nässlan? Men jag kan förstå henne nu. Nässlan är full med nyttigheter och växer som ogräs. Det är bara att repa av och hänga på tork!

I veckan hämtade vi en skottkärra full med nässlor från en skogsglänta ett litet stycke från gården. Sedan hängde vi upp de långa revorna på en spänd lina i ett torrt uthus där de nu får torka. Detta ska våra sju beställda Skånska blommehöns och en tupp få picka i sig i vinter. Kaninerna ska också få smaka såklart. Nässlor är nämligen ett bra extra tillskott i vinter som både ger näring och finns i stor mängd på nära håll. Det känns bra att kunna dryga ut på köpefodret lite. Ekologiskt, supernyttigt och förhoppningsvis gott också! Det får nog bli en till tur till gläntan, för att hämta lite späda blad till oss också…

DSC_0024 (562x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *