Nyttig och god müsli

Nyttig och god müsli

Vi har nu varit utan müsli ett tag och eftersom jag av någon konstig anledning samlat på mig massa olika gryn, fröer och nötter, har det känts onödigt att köpa färdig när alla ingredienser redan funnits hemma i skafferiet. Igår tog jag mig tid (det där med att prioritera ni vet) och gjorde en sats. Jag tog som sagt lite av vad jag hade hemma, så om ni är sugna på att göra något liknande är det bara att freestylea! Följande hade jag i min müsli:

– 3 dl dinkelflingor
– 2 dl boveteflingor
– 1 dl hasselnötter
– 1 dl mandel
– 1 dl solrosfrön
– 1 dl valnötter
– 1 dl linfrön
– 0,5 dl pumpafrön
– 0,5 dl chiafrön

– 2,5 dl vatten
– 2 msk rapsolja
– 2-3 msk honung

Börja med att hacka nötter och fröer lite grovt som du tycker de är för stora (det gjorde jag). Blanda ihop de torra varorna i en stor skål. Rör sedan ihop ljummet vatten, rapsolja och honung för att därefter hälla det i skålen med allt annat och blanda noga. Bred smeten på en långpanna med bakplåtspapper i och ställ in i ugnen på knappt 200 grader. Det är noga med att blanda runt ofta i müslin så det inte bränns, eventuellt sänka värmen efter ett tag. Efter ca 30 minuter är det klart! Häll upp på burk och njut av det så länge det finns kvar.

DSC_0138 (800x603)

Pimpa gärna müslin efteråt med russin, torkade äppelbitar, aprikoser, fikon eller blåbär. Jag valde att ha min neutral så väljer jag efter hand vad jag vill ha tillsammans med müslin dag för dag. Det blir kanongott med lite turkisk yoghurt, fil, mjölk eller i bare!

DSC_0131 (588x800)

2 Comments

  1. Birgit Sievers skriver:

    Hej!
    Åk till det lila Quality hotell i centrala Malmö och köp med en påse av deras müsli. Lista sedan ut vad det ska vara i den så att vi som inte bor i Malmö kan njuta av den goda müslin året om. Då gör du mänskligheten en tjänst.

  2. […] Dinkelflingor, rågflingor, rostad kokos, cashewnötter, solrosfrön, linfrön, pumpafrön, valnötter, torkat äppelskal och torkade malda rönnbär. Plus vatten, olja och honung. Receptet, för den som blir sugen att testa, finns här! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *