Flugfångare

Flugfångare

I dessa tider blir det allt som oftast fullt med bananflugor vid diskbänken och frukten på bänken, vilket inte känns så trevligt. För ett litet tag sedan blev jag påmind om ett smidigt husmorsknep som effektivt tar kol på de irriterande flugorna. Knepet stavas äppelcidervinäger! Så simpelt och smidigt – det är bara att hälla upp en liten skvätt i ett glas och placera det på lämpligt ställe i närheten av är flugorna vistas. För min del blev det på fönsterbrädan innanför köksbänken, mellan senapskulan och den rosa pelargonen. Där smälte den in bra tycker jag! Om ett tag kommer det simma små fluglik i glaset, svårare än så är det inte.

DSC_0181 (800x691)

Förresten, köp gärna en ekologisk äppelcidervinäger, jag tror den till och med är billigare än den oekologiska. Då får de små liven ändå en värdig död. ;)

1 Comment

  1. JennyÅ skriver:

    Det där är ett bra knep!!!
    Och ännu bättre funkade det efter att Storebror kommit hem från skolan och sagt att bananflugor dras till gult… Vi hällde samma blandning i ett vanligt och en gul plastmugg. Och fångade dubbelt så många i den gula!
    Kram,
    Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *