Det här med rågmjöl

Tänkte jag skulle reda ut det här lite med rågmjöl och att rengöra håret med det. Det har ju varit lite i ropet den senaste veckan i min omgivning. Ta inte första bästa mjölpaket och gegga in en näve mjöl i håret i duschen (Håkan Eng). Lovar att det inte blir så roligt… ;) Om du inte testat på det här med naturlig hårvård innan så börja med att läsa på om ämnet på internet, men efter det, gör en “sista tvätt”. Det innebär att man schamponerar håret med ett schampo som tar bort alla dåliga silikoner och mineraloljor som man kletat i håret. Det är i princip ett helt vanligt schampo, men utan silikoner såklart. Här finns en lista på sista-schampon (du kanske till och med redan använder ett)! När man rensat håret med sista-schampot kan man börja med olika tvättmetoder så som balsammetoden, honung, rasullera eller till exempel rågmjöl. Det kan ta ett tag innan håret vänjer sig vid att tvättas mer skonsamt. Så håll ut ett tag – det är värt både för hår, kropp och natur!

Det kan tyckas väldigt konstigt och meckigt att hålla på och klena med olika grejer i håret. Men testa ändå! Det är smidigare än vad man tror och om man tröttnar efter ett tag kan man alltid ta till en gyllene medelväg att varva med ibland – naturliga och ekologiska schampon. Det finns massa olika märken som är mer eller mindre “nopoo-iga” men just nu är min favorit Maria Åkerbergs schampon. Svårare än så är det faktiskt inte!

DSC_0506 (800x635)

DSC_0543 (800x546)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *