Smidigt lunchtips – del 2

Jag har märkt att det är många som hittat hit när de sökt på “lunchtips”, så jag gör en favorit i repris helt enkelt! Vem vet, det kanske till och med kan bli en återkommande grej? Tips på smidig lunch behöver man ju allt som oftast så någon gång då och då dyker det nog upp ett här i alla fall.

Dagens tips blir en vegetarisk rätt som är både snabb- och lättlagad, nämligen röda linsbiffar med grönt potatismos. Röda linser är snabbmat för mig, de behöver inte läggas i blöt före användning utan går att koka direkt under relativt kort tid. Ingredienserna till biffarna:

– 250 g röda linser
– 1/2-1 normalstor lök
– några cm squash (går att utesluta)
– 1 ägg
– 3-4 msk potatismjöl
– salt
– peppar
– chili (färsk eller pulver)
– paprikapulver

Börja med att koka linserna mjuka. Häll av överflödigt vatten och stjälp upp dem i en bunke. Fräs löken med kryddorna på medelstark värme tills löken blivit genomskinlig. Riv eventuellt en bit squash. Blanda ner alla ingredienser och smaka av, snåla inte med kryddorna. Låt gärna smeten få stå till sig ett tag, kan med fördel göras någon timma innan stekning. Innan stekning kanske lite till potatismjöl får tillsättas, om den känns alldeles för lös, min smet blev som tjock gröt ungefär. Klicka ut smeten i stekpanna med ganska mycket matfett (typ rapsolja) i. Vänd när det behövs.

Potatismoset är ett helt vanligt mos, fast med skalet kvar på potatisen och ganska mycket klippt persilja nervänt i slutet (fast det ser visst inte så mycket ut på bilden). Faktiskt riktigt gott och miljövänligt, även om det ser ut som vanlig tråkig vardagsmat.

DSC_0260 (800x593)

1 Comment

  1. […] bästa vegetariska biffar är med röda linser, snabblagade och riktigt goda! Jag har lagt upp receptet på dem innan men eftersom det var ganska […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *