Taggsvamp

Fortsättning följer på lite svamptips! Här kommer nu en svamp som till första anblick ser ut som en kantarell men om man tittar närmare ser man ganska snart att det inte är det. Taggisar är nämligen, inte helt otippat, fulla med små mjuka taggar på undersidan av hatten och så har de en fast stam som ej är ihålig. Därför är den lätt att känna igen och svår att förväxla med någon annan svamp. Rödgul och blek Taggsvamp är två sorters Taggsvampar som vi brukar plocka om vi hittar några.

För att ta tillvara på svampen är det bästa sättet att förvälla den och frysa in den i spadet, man ska undvika att torka den. I svampboken beskrev man dess smak som att den liknande kalvbräss. Inte för att jag smakat det någon gång men svampen är väldigt god i alla fall! En riktig delikatess. Kantareller i all ära – men glöm inte bort Taggsvamparna!

DSC_0303 (800x569)

DSC_0304 (800x536)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *