Höstskörden har börjat

Ja, nu har skördetiden börjat på allvar. Tiden räcker inte till för allt vi vill hinna med och den här veckan har vi jobbat om varandra. Därför har det blivit lite sönderhackat men vi har hunnit mer lite i alla fall! I måndags eftermiddag skördade Tomas morötterna, haverrötterna och plasternackorna. Det lade vi sedan in i mjölkkannor varvat med fuktig sand. Både sanden och kannorna fanns redan på gården sen innan och vi fick låna dem, det är verkligen guld att bo på en gammal gård som ägs av en snäll farbror! Det blev nästan en full, lite större mjölkkanna med palsternacka, en lite mindre kanna med morötter och en medelstor plastkruka med haverrot. Lite utav potatisen togs också upp och är också lagrat i jordkällaren i några potatiskorgar.

DSC_0376 (584x800)  DSC_0390 (617x800)

Jordkällaren, förresten, är vi väldigt tacksamma över också – belägen endast 5 meter (max) utanför köksdörren. Det kanske jag inte trodde jag skulle vara så glad över för några år sedan, inställningar kan tydligen förändras mycket! Den skulle dock behöva få lite nya hyllor bland annat, får se när det hinns med. I nuläget funkar den ändå fint för oss!

Jag kommer uppdatera er i vårt höstarbete här på gården så fort jag hinner med. Får ta det “step by step” som en känd Dansk brukar säga.

DSC_0380 (603x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *