Senap på tork

Sedan två veckor tillbaks har klädhänget i stora hallen fullbelagt. Senapen har fått flytta in på tork! Tanken är ju att vi ska ha egen senap på julbordet i år, vi får se om vi lyckas. Snart är det dags att “handtröska” den (tror vi), genom att gnugga ur senapskornen i en pappkasse, sen blåses skalresterna bort. Eftersom det är första gången vi odlar senap så får det här bli en provomgång men än så länge har det gått bra. Både svartsenapen, som hänger på övervåningen och vitsenapen som hänger här nere har både växt och torkat bra. Lovar att uppdatera er i vårt senapsförsök!

DSC_0425 (571x800)

DSC_0429 (605x800)

5 Comments

  1. Matilda skriver:

    Spännande projekt. Ska bli kul att höra hur det går längre fram

  2. Maria K. skriver:

    Kul! Vi har också senap för första gången i år… men vår ska få komma in i morgon har vi tänkt… har ingen aning om hur lätt det blir att “handtröska”.. annars får man väl “sprita” baljorna, som med ärtor…. spännande är det i alla fall och kul att hitta nån till som gör samma…

  3. […] I våras sådde vi senapsfrön, både gul senap och svart senap blev det. Härliga gula rapsliknande blommor vajade och vi fick en liten glimt av Skåne även hos oss här i Småland. På sensommaren började senapsfröna mogna i fröskidorna och någon gång i slutet av augusti skördade vi senapen för att hänga den på tork i hallen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *