Mer på tork

På tal om att torka saker.. Här kommer ännu ett inlägg om detta! Under sommaren har vi förvällt och frusit in ganska mycket bondbönor allt eftersom. Den senaste tiden har vi dock inte prioriterat det och de har mest fått stå och vissna ner. Jag läste på lite om bondbönor och det visade sig att det även går bra att torka dem. Genom att låta skidan sitta kvar och mogna/svartna blir de torra och kan sparas för vintern utan att förvällas och frysas. Det lättar bördan något för frysen – vilket är kanon. Nu skördade jag rubbet, får se om alla (även icke svarta och mogna) funkar att torka. Värt ett försök i alla fall! Jag spred ut dem på en tidning och hoppas på att det räcker. Sen när man är sugen på bondbönor är det bara att blötlägga som med vanliga bönor några timmar innan de åker ner i någon gryta eller så.

DSC_0437 (800x571)

DSC_0451 (800x627)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *