Mat av matsvinn

Idag fick jag en länk skickad till mig av en vän angående hur man kan minska sitt matsvinn, på lite speciella sätt. Klicka här och kom till artikeln som skriver att det går att föröka sitt citrongräs, sin gröna eller skruttiga potatis eller fixa egen äppelvinäger av äppelskruttar. Några tips hade jag koll på men inte alla! Nu (när jag får tid) ska jag testa att göra äppelte av skal och kanske äppelvinäger.

Matsvinn är alltid en aktuell fråga men särskilt i morgon, eftersom jag ska besöka några klasser på Mullsjö Folkhögskola och jag ska prata om just det och om kemikalier i badrumsskåpet. Ska bli kul och spännande, det blir min första helt egna lektion. Tror jag har koll på läget, blir ju en helt annan sak att prata om något som man verkligen vill informera om, än redovisningar som man hade i skolan förr om något krig eller så. Det var några år sedan nu jag själv gick där på skolan och deltog i lektioner i samma rum vi ska vara i imorgon, så ska bli kul att återvända!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *