Kläder att dö för

Våra kläder som vi har på sig har någon sytt. Ja, tänka sig. Människor av kött och blod har skurit till, sytt ihop och paketerat dina kläder. Det är lätt att glömma bort det när man går där i köpcentret och känner på plagg efter plagg i butik efter butik. För några veckor sedan såg jag en dokumentär på SvtPlay från Dokument Utifrån, “Kläder att dö för”, om när en klädfabrik i Bangladesh rasade samman om några personer som överlevde och om korruptionen i landet. Det är väldigt smidigt och lätt att köpa ett plagg utan att tänka på dess historia men förhoppningsvis kan den här dokumentären göra det lite svårare att shoppa kläder. Det har det blivit för mig i alla fall! Kanske låter motsägelsefullt att man önskar att det skulle vara svårare att göra en sak, men i det här fallet tror jag faktiskt det är nödvändigt. För miljön och för personerna som tillverkar kläder.

kläder2

kläder

Dokumentären är endast tillgänglig i 9 dagar till, så glöm inte bort att kolla!

1 Comment

  1. […] ni ihåg inlägget om dokumentären ”Kläder att dö för”? Den handlade om klädfabriken Rana Plaza i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *