Snällare shopping

Jag har fått en del frågor kring vart jag köper mina tvålar och grejer som jag tipsar om här på bloggen. Det kan ju vara svårt att gå från tanke till verklig handling om man inte riktigt vet vilka produkter man kan köpa och framförallt vart man hittar dem. Jag har verkligen inte koll på alla webshopar och sådär. Det finns en uppsjö med bra butiker både “i verkligheten” och på webben, vilket är kul men ibland kanske aningen förvirrande. Här är i alla fall några jag handlat av som jag varit nöjd med, både servicen och produkterna!

Bodybazar ligger mig varmt om hjärtat, här hittar ni bland annat African Black Soap som är ett måste här hemma (som jag skrivit om här), likaså ett stort utbud av olika Aleppotvålar, rasullera och annat helt ekologiskt och ofta rättvisemärkt. Det finns mycket tips och information om varje produkt och deras blogg är också väldigt bra! Det är en perfekt “köp presenterna till mig här”-webshop!

Softskin har relativt billiga oljor och rasullera från t ex Crearome och mycket annat! Allt från ekosmink, hud- och hårvård från många olika märken.

Bodystore har både hälsokost, receptfria läkemedel och ett stort utbud av ekologiska varor till hela kroppen. Ganska mycket med andra ord! Just nu har de 15 % rabatt på ordinarie priser, tips!

bysara.se finns märket Organics by Sara, 100% ekologiska oljor – riktigt bra produkter för både ansikte och kropp (skrivit mer om dem här). Även återförsäljare till Lavera och Nvey Eco till exempel.

Maryfly Organics ger bra feedback om man är osäker på något, t ex vilket schampo som passar just dig. Även här kan man vara säker på att få både naturliga och ekologiska produkter, som oftast är ekocertifierade och ibland rättvisemärkta.

Buy My Outfit säljer kläder och assessorer som är ekologiska och ofta ochså rättvisemärkta. Tre av mina favoritklänningar är därifrån. Välsydda plagg som är både miljövänliga och människovänliga. Rekommenderas och särskilt aktuellt med tanke på förra inlägget!

Lapland Eco Store har allt som kan tänkas behövas för ett giftfritt kök och barnrum. De har ett stort utbud av allt från bärsjalar, köksredskap, tvättmedel, leksaker, matlådor – ja ni förstår! Även en del hud- och hårprodukter finns i sortimentet.

För er i Jönköpingstrakten är Bikupan ett måste! Det är en butik belägen på Tändsticksområdet i Jönköping med mycket ekologiska och närproducerade livsmedel men också en del skönhets- och städprodukter till exempel. Extra kul att stödja en lokal butik med bra utbud!

Life-butiker finns lite varstans i Sverige, de har ofta ett bra sortiment på både skönhetsprodukter och hälsokost. Dock kan det vara lite blandat sortiment där allt inte är helt naturligt och ekologiskt. Smidigt om man inte vill vänta på att varan ska fraktas hem.

Organic Makers blir en bonus, jag har nämligen inte beställt något från dem än men är däremot riktigt sugen på det snart! De har helt ekologiska och rena produkter som passar perfekt till hemmafixet av egna komponerade salvor, krämer och oljor. Då får man verkligen koll på vad man smörjer och kletar på sig!

Har ni andra tips på butiker som säljer ekologiska och rättvisa produkter? Alltid kul att hitta nya guldkorn med fina varor!

1 Comment

  1. tvålgumman skriver:

    http://www.neaofsweden.se har ett mycket bra utbud och egentillverkad tvål som går till många användningsområden, kakaobönan har också en del bra, finns på webben och butik i Grums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *