Kaninernas vinterbostad invigd

När hönorna flyttade in hos oss bodde de i två avdelningar i hönshuset. Det var nästan för rymligt för dem så därför stängde vi till den ena. Efter ett tag kom vi på att den oanvända delen skulle passa bra till vinterbostad för kaninerna. Idag gjorde vi slag i saken och Tomas sågade till och skruvade fast brädor som en skiljevägg. Brädorna fick vi av farbror. De har sedan länge funnits på gården, ja till och med växt i skogen här i kring – det kallar jag närproducerat! Vi inredde bona med var sin bolåda (den vita lådan var för övrigt min pappas gamla vägghylla tydligen), ett cementrör, några vedträn och lite goda grenar att gnaga på. Allt helt gratis och återvunnet!

DSC_0174 (800x581)

DSC_0175 (800x632)

Så nu har alltså våra kaniner fått flytta in för säsongen. Det verkar i alla fall som om de trivs väldigt bra. De har det stort och rymligt, inget nätgolv, bra hoppytor och roliga grejer att pyssla med. Vi är helt klart nöjda med lösningen av vinterboning för Malus och Malva!. Dessutom var det riktigt skönt att slippa bygga två helt nya burar, det måste också medges…

1 Comment

  1. […] Gotlandskaninerna, Malus och Malva. Jag skrev varför vi skaffat just kaniner och visade er deras vinterbostad. Till våren tänkte vi se om de kan få lite ungar, trots att Malus hoppat över till Malva två […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *