Borsta snällare

När jag svängde förbi butiken Bikupan i Jönköping förra veckan passade jag på att köpa ny tandborste, eftersom min nuvarande började bli lite sunkig. Den gamla ska delvis få bli jord så småningom, alltså kastas i komposten…! Ni förstår att det är inte en helt “vanlig” tandborste jag har, den är nämligen gjord av bambu och nylon. Bambu är som ni kanske vet ett väldigt snabbväxande växt som inte kräver någon extra gödsling eller bekämpningsmedel. Nylon används till själva borsten och är helt BPA-fritt, kan inte brytas ned men tydligen går det bra att kompostera den. Någon som har mer koll på det där som kan förklara mer? I alla fall kan man återvinna hela borsten och dess förpackning och dessutom är den ekologisk.

Tänk om de två miljarder tandborstarna som tydligen slängs varje år byttes ut mot plastfria och snälla borstar istället. Genom att byta ut en sån trivial sak som sin tandborste kan man faktiskt göra skillnad!

DSC_0223 (800x582)

(Läs här om hur jag tänker kring tandkräm förresten!)

 

3 Comments

  1. Lina by the bay skriver:

    Åh vad fint och bra. Det vill jag ha, fanns den i flera borstfärger?

  2. […] senaste tiden är flourets vara eller icke vara. Här skrev jag ett inlägg om hur jag tänker och här vilken tandborste jag använder. Även att det finns konstigheter i våra deoderanter tror jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *