Trattisar!

Nu är det dags att gå ut i skogen och leta efter trattkantareller! Tomas och jag har letat efter nya ställen här där vi bor. För några veckor sedan hittade vi ett medelmåttigt ställe men Tomas var inte nöjd – tills för några dagar sedan då han äntligen hittade stället med stort S. Efter att läst på lite om var det är mest sannolikt att de växer gick han rakt ut i den mossiga och fuktiga granskogen. Där stod de. När man kan plocka en hel korg full med trattisar på en kortare tid, då vet man att man hittat rätt!

Svamptorken har nu gått varm och burk efter burk fyllts på. Det är verkligen en tacksam svamp, lätt att känna igen, lätt att hitta många av när man väl hittar ett ställe, lätt att rensa och god i maten! Vi kommer slänga ner lite i både biffar, grytor och såser. Smidigt också att de är så tacksamma att torka, då finns de närmre till hands än om de ligger djupfrysta i frysen och eftersom de smakar mer torkade än förvällda och frysta.

Vad tycker ni om trattkantareller och har ni något recept med trattkantareller som vi inte får missa?

DSC_0189 (800x561)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *