Hösthallon

Nu är jag igång igen efter en oplanerad liten paus! Förra hösten, ett tag efter vi flyttat in i huset kom svärföräldrarna upp från Skåne med ett gäng plantor med hösthallon. Taniga plantor som sedan klipptes ner på vintern. Inte såg de mycket ut för världen och inte trodde jag att vi skulle få någon vidare skörd i år, eftersom de kom igång väldigt sent på säsongen. Tji fick jag, för i höst har vi faktiskt skördat ganska mycket hallon! Det mesta har vi styckfryst, perfekt att ta fram för tårtdekoration, efterrätter eller smoothies.

Hösthallon är tacksamma, ger en senare skörd än sommarhallon (såklart) och förlänger också bärsäsongen. Bären är riktigt stora, goda och saftiga. De passar dessutom perfekt för ekologisk odling eftersom skadedjur inte lätt angriper plantan när blomning, skörd och nerklippning av plantan görs samma säsong.

DSC_0252 (800x609)

Senast idag var jag ute och plockade den lilla kannan full med bär. Vilken rikedom! Hoppas på att ännu fler bär hinner mogna innan frosten biter sig fast hos oss, för än finns det omogna bär på gång.

DSC_0266 (641x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *