Citrus på försterkarmen

Odlingssäsongen är väl kanske hos alla inte helt över, men hos de flesta som pysslat med sina grönsaksland under året har nu börjat trappa av lite kan jag tänka mig. För mig tog det ganska tvärt slut. All inspiration flöt bort med regnet som föll… Det blev bara så, mycket trevligare att bara vara inne och kura. Blir att ladda inför nästa säsong istället.

För att återgå till rubriken och inläggets egentliga tanke men med en återkoppling till odling. I somras petade nämligen Tomas ner lite citruskärnor i tomatkrukorna ute i glasverandan. Där har de samtidigt som tomaterna, fått omsorg i form av ljus, värme och vatten. Åkt lite snålskjuts kan man säga. Den här smarta (och lata) metoden för att så, tillämpade Tomas förr i sin mammas krukväxter. Lätt att lyckas med om man ändå vattnar sina krukväxter emellanåt. Perfekt pyssel för både barn och vuxna!

DSC_0291 (800x595)

Nu när plantorna växt till sig lite har de fått egna krukor att bo i. Det blir fina små krukväxter som förhoppningsvis blir ännu större framöver, några frukter har jag dock mindre förhoppningar om i vårt klimat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *