Ansiktstvätt med honung

Honung är inte bara god och nyttig att använda i matlagningen, utan passar perfekt i badrummet också. Här har jag till exempel skrivit om en ansiktsskrubb med mandel och honung, men det går också att tvätta ansiktet med honung. Det enda som behövs är svensk, gärna närproducerad, honung och lite ljummet vatten.

Börja med att tvätta bort eventuell makeup med makeup-remover (kommer snart ett inlägg om ett bra alternativ). Sedan är det bara att ta ca en halv tesked med honung, mjuka upp den lite i händerna och kleta på fuktat ansikte. Om honungen är väldigt fast kan man tillsätta lite vatten också. Låt den sitta på någon minut och skölj sedan bort den med ljummet vatten. Honung är antibakteriellt och lugnande, rengör ansiktet på djupet utan att irritera huden. Själv tycker jag att ansiktet kan kännas något torrt direkt efteråt, därför masserar jag in någon droppe av t ex jojobaolja efteråt. Honungstvätten passar alla hudtyper, men framförallt för de med känslig, irriterad hy eller de med acne.

Vi fick två burkar med honung från vänner som har bin inte långt från oss, vilket är guld! Drömmen är dock att skaffa egna bin och kupor, kanske till nästa år, för att både gynna trädgården och för att få egen honung. Jag hoppas det blir av men det får tiden utvisa.

DSC_0302 (592x800)

3 Comments

  1. Elisabeth skriver:

    Vad mycket kunskap du bär på Annie! Och tänk va gott med egen honung ☺

  2. […] jag skrev här, lovade jag ju att tipsa om en bra makeup-rengöring som utan vidare tar bort mascara på ett litet […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *