Vitlök i jorden

Idag var vi båda lediga och hade tillfälle och ork att göra ett ryck ute i trädgården. Vi har nu bland annat röjt undan alla drällande hinkar, tagit upp sista potatisen (!), rensat hos kaninerna och så kom äntligen vitlöken ner i jorden. Eftersom det varit så pass milt i höst har vi inte vågat sätta ner den tidigare, med risk för att den skulle tro att det redan nu blivit vår.

DSC_0340 (800x566)

Förra året fick vi aldrig tag på “riktig” sättlök, så då köpte vi ekologisk vitlök i matbutiken och satte. Det funkade faktiskt ganska bra det med, men i år blev det sättlök från handelsträdgård som sattes i en halv djupbädd. Tomas hade sedan innan rensat, grävt om djupbädden och tillfört löv, aska, kogödsel och kalk. Fårull lades på sidorna för att framförallt marktäcka men också för att ge näring. Sen var det bara att göra ca 7-8 cm djupa små hål och sätta ner löken “uppåt”, kratta över jord och platta till lite lätt. Fördelen med att sätta vitlöken på hösten är att de kommer igång tidigt på våren och man får en fin skörd. Här kan ni se detta årets första vitlök som tittade upp! Nu väntar vi bara på nästa års…

DSC_0347 (800x683)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *