Miljövänliga bomullsrondeller

Miljövänliga bomullsrondeller

Tänkte fortsätta på temat “sminkrengöring”, som det visst blivit en del av här inne den sista tiden. När mina bomullsrondeller till sminkborttagningen började ta slut för ett tag sedan började jag fundera på om jag inte lika gärna kunde göra egna. Visserligen var de jag hade innan i ekologisk bomull men ändock en köp- och släng-vara som inte känns så miljövänlig i längden.

Någonstans, någon gång såg jag en bild på rondeller gjorda av en gammal frottéhandduk och med den bilden i huvudet åkte jag till Erikshjälpen i Jönköping och köpte en väl använd och mjuk frottéhandduk i bomull för 5 kr. Hemma ritade jag upp cirklar i lagom storlek med hjälp av ett mindre glas. Sedan klippte jag ut rundlarna och sydde ihop dem två och två med en tät zickzack-söm. För att inte behöva tvätta allt för ofta gjorde jag ett gäng när jag ändå höll på. Inte hunnit tvätta några än, men kommer nog lägga dem i en tvättpåse och köra med vanliga tvätten. Tror det ska funka fint.

DSC_0364 (800x621)

Ett bra tips på något som är smidigt och billigt att tillverka, samtidigt som det är bra för miljön! Kanske till och med ett julklappstips?!

2 Comments

  1. Annika skriver:

    Ett litet tips: det borde ju vara enklare att göra dem fyrkantiga, dels är det lättare att klippa och så blir det ju inget spill.

  2. milla skriver:

    Vilken bra ide att göra själv:) Köpte för något år sedan rondeller att tvätta så bra:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *