Skördad Musselburg

Purjolöken, den som vi inte trodde skulle bli något alls med, den som såg ut som taniga spaghettispröt som ledset försökte räta på sig efter hagel och regn. Den återhämtade sig och växte på riktigt fint tillslut! I lördags skördade vi, sen fick den ligga och tina lite på tidningspapper i köket eftersom den blivit lite isig. Den klarar sig fint ute under en mild vinter ända till våren, dock i bättre klimat (zon 1) än här. Därför tänkte vi det var bäst att skörda den nu, för väl sköljd och hackad går det bra att frysa in och inte behöver den förvällas heller. Några purjolökar delade vi på och frös in i stort sett hela, vilket också går bra.

DSC_0438 (587x800)

DSC_0425 (800x589)

Nu tror jag allt vi klarar oss ett bra tag på purjolöksfronten. Vad gott det ska bli med potatis- och purjolökssoppa, paj, wok mm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *