SMT – en smidig hårinpackning

SMT – en smidig hårinpackning

Tänkte dela med mig av en hårinpackning som ingår under kategorin No’ poo. Den heter SMT – Snowymoons Moisture Treatment och verkar vara en “klassiker” inom No’ poo- världen. Troligtvis för att den verkligen är riktigt bra och väldigt smidig! Det krävs endast tre ingredienser, och tycker man att det här med olja i håret är jobbigt och kletigt att få ur är denna perfekt – för den är helt oljefri! Det som behövs är ett bra balsam (såklart silikonfri och gärna miljömärkt och ekologiskt), honung och aloe vera-gel.

Det blev att jag tog ungefär lika delar av ingredienserna, men något mer balsam eftersom jag gjorde en ganska liten sats. Men enligt andra recept är proportionerna:

– 1 del balsam
– 1/4 honung
– 1/4 aloe vera-gel

Blanda ihop och värm det försiktigt. Jag värmde i mikron men eftersom den inte är så pålitlig blev det nästan för bra efter bara 10 sekunder, så värm gärna över vattenbad istället. Eller skippa det helt, tror anledningen till att den ska värmas är för att honungen ska bli mjukare.

Efter jag tvättat håret fördelade jag inpackningen i håret och virade en handduk runt. Sedan lät jag det sitta i en timma ungefär, men det kan man ju välja själv hur länge. Därefter sköljde jag ur ordentligt med vatten och lät håret torka. Inpackningen ger håret fukt och passar torra hår perfekt! Håret blir riktigt mjukt och fint, så passa på att skämma bort ditt hår nu när det börjar bli kallt ute och torrare luft.

DSC_0471 (800x575)

2 Comments

  1. milla skriver:

    Vilket bra recept ska testa det någon dag:)
    Tar du gelen från Aloveraväxten eller köper du gelen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *