Några tankar och lite reflektioner

Några tankar och lite reflektioner

Idag blir det en text som redan publicerats men i ett annat sammanhang, nämligen min församlings månadsblad. Så troligen är det några av er som läser som det blir lite upprepning för, ni andra – håll till godo lite tankar och reflektioner såhär i juletid.

Snart är det jul (ja, faktiskt)! De första tankarna som dyker upp när man hör ordet jul kan vara av väldigt varierad sort. Julen förknippar vi med så många olika saker – allt från stress, måsten, köphets, stök, tidspress till frid, gemenskap, värme och goda traditioner.

Just det här med köphets har fastnat lite hos mig. Det blir så påtagligt vart man än går. Butiker och företag ser sin chans till större och växande omsättning och med hjälp av reklam tror vi till sist på att vi verkligen behöver allt det där de erbjuder. Att försöka bryta ett sådant starkt mönster som vi nu följer är inte lätt. Här kommer dock några konkreta tips på alternativa julklappar som jag själv ska försöka praktisera:

• Ge bort gåvobevis.
• Hitta julklapparna på Second hand.
• Tillverka saker/mat/godis själv och ge bort.
• Ge bort upplevelser (picknick, middag eller en långhelg i sommarstugan).

Som ni ser finns det många alternativ till klappen, eller varför inte skippa den helt?! För inte var det köphets och storkonsumtion av onödiga prylar Jesus ville att vi skulle förknippa julen med, då Han föddes fattig och utlämnad i ett skjul som flykting. Nej, det Han vill är att vi ska söka en djupare gemenskap med Honom och varandra. Utmana dig själv i december. Ta tillfälle i juldagarna att stanna upp och värdesätt allt du har; vänner, familj och tiden tillsammans. Men se också vad du kan göra för någon som inte har det så bra och polerat på ytan. Kanske kan du, genom en enkel gest, till och med finna nya vänner för livet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *