Gåvobevis-djungeln

Visst kan det vara svårt att komma på bra och innehållsrika förslag på julklappar, särskilt till dem som alla har allt? Som jag skrev igår tipsade jag bland annat om att man kan ge gåvobevis. Det finns ganska många att välja på nu för tiden, vilket jag tycker är kanon. Men visst kan det vara svårt att veta vilka som är bra, där pengarna gör nytta och vilken organisation man fullt ut kan “lita på”. Självklart är de många de med, men jag tänkte ge er ett bra tips som jag tänkt köpa av och på så vis stödja.

Jag är medlem i Svenska Alliansmissionen, som är ett kristet frikyrkosamfund. De arbetar i flera olika länder med både missions- och utvecklingsarbete och kan genom gåvor förändra människors liv. De har, som ni säkert förstått vid det här laget, gåvobevis till salu. Du kan hjälpa barn att få gå i skolan antingen i Mozambique, Pakistan, Tchad eller Egypten. Ge normadfolk i Centralasien en veterinär eller barn en familj, kläder eller skolmaterial. Som du förstår finns det mycket olika paket att välja på, i olika prisklasser. Själv har jag svårt att bestämma mig för vad jag ska köpa… Det viktigaste är väl i och för sig att veta att pengarna verkligen kommer göra skillnad och att projekten sker på hållbara grunder.

För att köpa gåvobevisen är det bara att fylla i formuläret som finns längst ned på sidan, så skickas det hem ett kuvert med information om vad pengarna går till. Svårare än så är det inte att köpa julklappar!

1 Comment

  1. Madeleine skriver:

    Vilken fin gest. Jag tyckte alfabetiseringskursen lät toppen. En gåva för livet, att få lära sig läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *