De första!

I lördags ringde Tomas när jag var på jobbet. Han brukar inte ringa till mig när jag jobbar men då gjorde han det, och jag förstår honom! Jag hade också ringt direkt till honom om jag hade hittat det första ägget från våra alldeles egna höns! Och mina kollegor, som även de gillar höns, blev minst lika glada som jag. Jag och Tomas trodde kanske att de första skulle ploppa ut först till våren, eftersom de är ganska unga och att det nu är mörkare och så, men tji fick vi. Desto roligare var det såklart när både ett och två ägg hittades på samma dag.

DSC_0069 (800x585)

Efter långrasten på jobbet kom min jobbarkompis, som även hon har höns, med en alldeles egen äggkorg till mig. “Jag fick också en egen äggkorg när jag hittat mitt första ägg”, så klart att jag också skulle ha en tyckte hon. Dessutom med en fin linnehandduk med vår initial på, Andersson som vi båda heter. En så fin och passande gåva – tack!

Hönsen verkar tycka att det räcker med två värpta (mini) ägg just nu. Dock blir det numer långt mycket spännande att gå till dem på äggjakt.

DSC_0078 (608x800)

2 Comments

  1. Matilda skriver:

    Vad roligt med egna ägg :) Hoppas det blir fler framöver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *