Korvstoppning och julgodis

Igår satte vi igång med korvstoppning här hemma. Tyvärr inte med kött från gården, det får bli ett annat år förhoppningsvis… Men ändock kul att göra sin egna korv! Det är faktiskt tredje året i rad nu. Först ut blev det Salsiccia. Av färsen som blev kvar i kvarnen rullade vi köttbullar så vi också fick smaka lite – och gott blev det! Sen kom mina syskon också, då blev det en korvomgång till plus lite julgodis. Dock fick vi vackert lägga ner det andra korvprojektet efter ett tag eftersom fjälstret till den korven var för litet till vårt korvhorn… Nu ligger färsen i frysen och inväntar själva stoppningen tills vi hittat ett mindre. Men även den smeten var väldigt god som köttbulle så det verkar ju lovande i alla fall!

DSC_0147 (800x579)

DSC_0175 (800x619)

Efter vi julstökat ett bra tag i köket tog vi oss köttbullebaguetter och satte oss i soffan. Skönt att bara vara, umgås och ha trevligt! Sen försökte vi välja en julfilm att se på men tillslut blev det istället filmen The Terminal med Tom Hanks, en sevärd film om både tålamod, väntan och vänskap.

Nu ska jag paketera kolor i smörpapper och skära Rocky Road i bitar. Fin sysselsättning en söndag som denna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *