Stjärnor

Visst är det fint att ta in små granar och sätt i vas? En liten adventsgran i väntan på den stora julgranen har sedan någon vecka huserat hos oss nu. Som dekoration har jag suttit och knåpat ihop fina små nätta stjärnor i papper, som faktiskt inte är helt omöjliga om man följer instruktionen noga och tränar lite. Lite pyssligt i början måste jag ändå medge att det var… Men efter att ha blivit upplärd av svärmor förra julen kom jag ihåg det mesta och behövde bara lite stödhjälp av förpackningens instruktioner. Det går nämligen att hitta färdiga kit med pappersremsor i lagom längd i hobbyaffärer. Förra året bunkrade jag upp ett lager från Netto av alla ställen. Tror dock att den danska kopplingen kan ha ett finger med eftersom stjärnorna är ganska vanliga där.

Om man däremot vill klippa ut egna remsor går även det bra, dock är det viktigt att de är exakt lika i bredd och någorlunda jämnlånga. På youtube finns många olika instruktionsvideor på hur du själv kan knåpa ihop ett av julens kanske finaste julpyssel. Här finns en bra film från Allers till exempel. Lycka till!

DSC_0130 (800x603)

DSC_0111 (574x800)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *