Fjärde advent

Fjärde advent

Ute är det minusgrader och lite vitt på marken, granen är inne och igår hade vi kalas. Nu har julkänslan verkligen infunnit sig! Familj och släkt från både min och Tomas sida var på besök igår, för att fira hans 28 årsdag. Det var även ett ypperligt tillfälle att träffa delar av släkten som vi annars missar under julen på grund av att vi firar nere i Skåne i år. Det blev mycket fika, julgodis och så lite kvällsmat på det. Såhär dagen efter är det skönt att bara lulla runt lite här hemma, gå en promenad och så ska vi fixa senapen med hade vi tänkt. Ikväll åker vi traditionsenligt till kyrkan för att vara med “På tröskeln till jul” som innebär sång och musik, hemlig gäst, skumtomtar i bänkraderna och gott fika efteråt. Gillar fina jultraditioner!

Tänkte visa lite glimtar av hur det ser ut här hemma. Först ut är de kvarglömda kokosrenarna och knäcken på det fina keramikfatet vi fått i bröllopspresent.

DSC_0253

Soffbordet pryds med en gammal handbroderad julduk, ett enkelt men roligt spel samt den obligatoriska fruktskålen.
DSC_0248På finrumsbordet står hyacinterna och sprider väldoft, planterade i en foldervas och en gammal kopparbunke. Enkelt men faktiskt ganska fint, om jag får säga det själv. DSC_0232En mistel sattes upp i valvet i vardagsrummet.DSC_0236Och i granen hänger flaggor, hemvirkade hjärtan, kulor, halmhängen och söta änglar.DSC_0240

 

2 Comments

 1. Maria K. skriver:

  Vet inte om jag missat nåt men jag undrar bara hur det gick med er senap…?
  Vi tröskade för hand… ett riktigt besvärligt jobb, fingrarna tog ordentligt stryk, men sen gjorde vi senap. Den var besk och bitter och vi var besvikna! Ställde den i skafferiet och tog fram och smakade en vecka senare… hokus pokus, JÄTTEGOD! Så om ni hittat nåt bra sätt att få ut fröna så är vi intresserade… vi har massor kvar!
  Maria K.

  • annieelise skriver:

   Hej! Nej, seg som jag är har jag inte fått till ett inlägg om senapen.. Men det är på gång! Ska försöka blogga om det i morgon :) Fruktansvärt att tröska den ja.. Blir nog tyvärr ej senapsodling nästa år, om vi inte lyckas komma på ngt bättre knep. Gjorde som ni. Men skriver mer om det i kommande inlägg :)
   /A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *