Årssammanfattning 2014

Årssammanfattning 2014

För att sammanfatta året som gått finns här en liten lista!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Ja, vi anlade ett stort grönsaksland, skaffade kaniner och höns och så startade jag ju den här bloggen i februari i år. Sen testade jag ju att tvätta håret med rågmjöl för första gången – inte att förglömma. Radiodebut gjorde jag med minsann! Gjort ganska mycket som jag inte gjort innan nu när jag tänker efter… Och så hoppas jag det blir även detta nya år!

Genomdrev du någon stor förändring? Jag började leva ännu mer miljövänligt och började blogga “på riktigt”, vilket gör en ganska stor förändring för vardagen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Men fler är på gång, i år verkar det bli en riktig babyboom bland vänner och släkt – spännande!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  1 oktober är en dag jag kommer minnas tror jag. Jag kan tyvärr inte säga (just nu) varför just den dagen fastnat hos mig, men en riktigt god anledning har jag i alla fall!

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov nej.

Vilka länder besökte du? Har faktiskt “bara” varit i Sverige i år.

Bästa köpet? Svår fråga… Men får nog bli våra höns eller möjligen kaninerna.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Japp, många saker! Känslan av några steg närmare självhushållning (på en låg nivå bör tilläggas), att få vara gift med Tomas och den 1 oktober.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Fler städ- och bloggrutiner för att nämna några lättfixade saker.

Vad önskar du att du gjort mer?  Träffat ännu fler och mer vänner och familj. Tränat och ätit bättre. Tagit tag i bröllopsalbumet och den planerade tavelväggen.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat.

Favoritprogram på TV? Bonde söker fru och 100 % bonde. Ser visst ett mönster!

Bästa boken du läste i år? Hm.. Får nog återkomma nästa år!

Största musikaliska upptäckten? Hm, vet inte om jag gjorde någon större upptäckt, men måste nog ändå säga min syster som gjorde festivaldebut med sitt gymnasieprojekt och imponerade med sång, musik och bild!

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Inte gjort några större framgångar på jobbfronten. Hoppas mer på 2015 faktiskt!

Största framgång på det privata planet? Att jag varit gift med min fina man i över ett år nu och att jag verkligen känner att jag bor på rätt plats. Trivs så bra i huset och med tillvaron här!

Största misstaget? Att inte tro tillräckligt på min egna förmåga.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!

Vad spenderade du mest pengar på? På en så tråkig sak som på bilar.

Något du önskade dig och fick? En fin sommar och en ledig julhelg bland annat.

Något du önskade dig och inte fick? Rensade och ordnade förråd – verkar som om det blir ett av vårens alla projekt. Hoppas jag inte behöver skriva det här om ett år igen!

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jobbade kväll och åt äppelpaj.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Möjligtvis en annan jobbsituation, där jag fått jobba med att verka för en mer hållbar och rättvis värld.

Vad fick dig att må bra?  Tomas, att få skörda egenodlade grönsaker, plocka egna ägg och att få umgås med fina vänner.

Vem saknade du? Svår fråga, träffade de flesta jag håller av. Men mina far- och morföräldrar tänkte jag mycket på under året. Särskilt farmor när jag använde hennes gamla lingonburkar i köket och plockade vinbär från samma buskar som hon gjorde. Hade varit fint att få visa hur vi bor och hur vi lever på samma gård som hon alltid bott på.

De bästa nya människorna du träffade? Vet inte om jag träffade så många nya människor i år, men skulle vara alla pensionärer i jobbet som man lär känna.

Mest stolt över? Att jag lyckats medverka i både lokalradio och lokaltidning och kunnat inspirera andra till att leva lite mera hållbart genom min blogg. Alltid väldigt roligt när man hör folk läst bloggen och uppskattar den!

Högsta önskan just nu? Att 2015 ska få bli ett år av förändring men samtidigt rutiner. Att världen ska bli en mer stabil plats.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Mer disciplin hemma med vad vi vill få gjort – inte tänka så mycket, bara göra det liksom. Minska flödet från sociala medier som tar över mycket av tiden nu.

2 Comments

  1. Matilda skriver:

    Låter som ett fint år. Hoppas 2015 blir lika bra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *